logo
03/05
2 ...

У Львівавтодорі нагадали, як списуються кошти при безготівковій оплаті проїзду

23-04-2024 20:23151

У Львівавтодорі нагадали, як списуються кошти при безготівковій оплаті проїзду
Фото: ЛМР

ЛКП «Львівавтодор» нагадує пасажирам: система е-квитка працює на основі відкладеної авторизації. Тому при безготівковій оплаті проїзду у громадському транспорті списання коштів з рахунку відбувається не миттєво, а впродовж кількох днів.

Про це йдеться на офіційному сайті Львівської міської ради.

 «Так, при оплаті банківською карткою чи телефоном з функцією NFC, зняття коштів проходить не того ж дня, коли ви валідуєтеся, а наступного або й пізніше.

Нагадуємо: усі зареєстровані протягом дня поїздки одним носієм об’єднуються в єдиний платіж, а далі знімаються однією транзакцією. Тобто, якщо вам за день прийшло кілька окремих платежів – це зняття за ваші поїздки, здійснені в різні дні. Але якщо протягом дня розраховувалися і фізичною карткою, і телефоном – списання відбудеться окремими транзакціями, різні носії – різні транзакції.

При успішній валідації проїзду транспортною карткою ЛеоКарт, фактичне зняття коштів проходить теж не миттєво. Однак при перевірці балансу через валідатор і сервіси EasyPay – актуальну суму на картці показує відразу після реєстрації поїздки. Тобто, власник ЛеоКарт бачитиме баланс з урахуванням останньої реєстрації квитка», - пояснили у ЛКП «Львівавтодор».

Пасажирам наголошують: контролери перевіряють не списання коштів із карток, а саме валідацію поїздки пасажирів. Зелена відмітка на валідаторі та одинарний звуковий сигнал – це підтвердження успішної реєстрації поїздки. 

Нагадаємо, при оплаті готівкою пасажир обов’язково має отримати у водія разовий паперовий квиток. Його необхідно зберігати до кінця поїздки. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news