logo
03/05
2 ...

Сьогодні у Львові говорили про протидію домашньому насильству

23-04-2024 20:37416

Сьогодні у Львові говорили про протидію домашньому насильству
Фото: ЛМР

У Львівській громаді вдосконалюють систему протидії домашньому насильству. Сьогодні у стінах Ратуші структурні підрозділи мерії та громадські організації міста обговорили ефективні механізми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Йшлося, зокрема, про планування та проведення інформаційних просвітницьких та комунікаційних кампаній задля профілактики та вчасної якісної допомоги постраждалим від насильства та торгівлі людьми – діти, молодь, особи літнього віку, внутрішньо переміщені українці, учасники бойових дій та члени їх родин, люди з інвалідністю та інші.

Також аналізували проєкт Програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми на період до 2026 року, яку планують затвердити у Львівській громаді.

«Ця програма є інструментом реалізації державної політики на території Львівської громади у запобіганні та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, у тому числі це допомога людям, які у кризовій ситуації та потребують екстреної допомоги. Також йдеться про протидію торгівлі людьми, захист прав тих, хто постраждав від торгівлі людьми, та надання їм допомоги. Крім того, розроблена нами програма має забезпечити рівні права та можливості жінок і чоловіків у всіх сферах суспільного життя, та впровадити європейські стандарти рівності», - зазначив керівник міського управління соціального захисту Олексій Неділя.

Ця програма спрямована вирішити питання ефективної взаємодії усіх суб'єктів, що залучені у процес запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, сприяти ефективному функціонуванню спеціалізованих служб підтримки постраждалих у Львівській громаді – це, зокрема, їх фінансове забезпечення відповідно до обґрунтованих потреб, надання допомоги людям, що перебувають у кризовій ситуації та потребують екстреної допомоги, в тому числі, залучаючи для цього приватне партнерство. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news