logo
05/05
04/05
2 ...

Суд виніс вирок заступнику голови Червоноградської РВА, який збив людину на пішохідному переході

24-04-2024 13:43448

Суд виніс вирок заступнику голови Червоноградської РВА, який збив людину на пішохідному переході
Фото: 18000.com.ua

У Сокальському районному суді Львівської області 17 квітня 2024 року було розглянуто справу про наїзд на людину на пішохідному переході, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження. Обвинуваченим виступив заступник голови Червоноградської районної військової адміністрації Львівської області Катерина Володимир Васильович.

Суд встановив, що 18 листопада 2021 року близько 17:40 годині обвинувачений, керуючи автомобілем Daewoo Lanos, рухаючись вулицею Б. Хмельницького в смт Жвирка Червоноградського району, не помітив жінку, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переході, і збив її. Внаслідок ДТП потерпіла отримала закритий уламковий перелом хірургічної шийки правого плеча зі зміщенням, відкриту черепно-мозкову травму, перелом склепіння та основи черепа, забій головного мозку середнього ступеня, забій м'яких тканин потиличної ділянки, які кваліфікуються як тяжкі тілесні ушкодження. У суді чоловік свою вину визнав повністю та просив суворо не карати.

Зі слів потерпілої відомо, що після ДТП обвинувачений викликав швидку медичну допомогу, коли вона перебувала у лікарні він надавав їй допомогу на лікування. Крім цього, обвинувачений повністю сплатив їй відшкодування моральної шкоди в сумі 130 000 гривень. Тому жінка просить його суворо не карати.

Суд, взявши до уваги щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю злочину, а також те, що він раніше не судимий, постановив визнати його винним за ч. 2 ст. 286 КК України в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження, та призначити йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Однак, згідно зі ст. 75 КК України, суд звільнив чоловіка від відбування основного покарання, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 2 роки. Протягом цього строку він зобов'язаний періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання та роботи.

Також суд постановив стягнути з нього в дохід держави витрати за проведені експертизи в загальній сумі 5 148,60 гривень.

Вирок може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Ольга КОЦУПЕЙ, для Leopolis.news