logo
04/05
03/05
02/05
01/05
2 ...

На Львівщині судитимуть жителя Вінниччини, який незаконно переправляв через кордон ухилянтів

25-04-2024 12:43146

На Львівщині судитимуть жителя Вінниччини, який незаконно переправляв через кордон ухилянтів
Фото: Львівська обласна прокуратура

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 43-річному мешканцю Вінниччини. Йому інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний під час дії воєнного стану організував схему незаконного перетину держкордону військовозобов’язаним до Угорщини.

При зустрічі з «клієнтом» фігурант повідомив деталі переправлення та дав настанови. Зокрема, що чоловік має доїхати до м. Хуст (Закарпатська область), де його зустрінуть інші особи, які мали забезпечити проведення «клієнта» поза пунктами пропуску. Перетнувши незаконно кордон він повинен повідомити поліцію чи прикордонну службу Угорщини, що той біженець. А відтак, після цього чоловіка не депортують.

Ціна такої послуги становила 8 000 Євро.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання заявлених коштів.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають. Встановлюються всі причетні до вчинення злочину особи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Національної поліції України та підрозділу Державної прикордонної служби України.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news