logo
04/05
03/05
02/05
01/05
2 ...

На Львівщині викрили двох наркоділків з Донеччини (ФОТО)

25-04-2024 15:59191

На Львівщині викрили двох наркоділків з Донеччини (ФОТО)
Фото: ВК поліції Львівської області

Як встановили правоохоронці, двоє мешканців Донецької області віком 22 та 20 років, які тимчасово проживають у Львові, отримували великі партії наркотичних засобів та психотропних речовин, розфасовували їх та відправляли поштою у різні регіони України. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Зловмисників викрили оперативники кримінальної поліції та слідчі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №2, спільно з оперативниками 7 прикордонного загону, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури.

24 квітня правоохоронці затримали наркоділків у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час здійснення поштового відправлення. У затриманих було виявлено та вилучено зіп-пакети, згортки та пакунки з речовинами, схожими на психотропні засоби «амфетамін» та «alfa-PVP», а також з речовиною, схожою на наркотичний засіб «канабіс». Окрім того, були вилучені засоби для фасування, електронні ваги та інші речові докази. Усе скеровано на дослідження у Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. 

Вартість вилучених речовин за цінами «чорного ринку» становить близько ста тисяч гривень.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваним - позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере зловмисникам запобіжні заходи.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news