logo
06/05
2 ...

У ТЦК Львівщини заявили про нову хвилю фейків щодо роботи його працівників

26-04-2024 12:51649

У ТЦК Львівщини заявили про нову хвилю фейків щодо роботи його працівників
Фото: ілюстративне

У соціальних мережах поширюють неправдиві повідомлення про роботу РТЦК та СП Львівської області – про нібито значне збільшення кількості груп оповіщення, обмеження вільного пересування цивільного населення, затримування і відбирання мобільних телефонів тощо.

У Львівському обласному ТЦК та СП заявили, що повідомлення такого змісту, опубліковані у соціальних мережах чи озвучені усно, є фейками і мають усі ознаки російської інформаційно-психологічної операції (ІПСО).  

«Фейкові новини з короткими емоційними коментарями є одним із найпопулярніших методів російських пропагандистів. Ворог поширює такі повідомленні з метою залякування українського населення, дискредитації ТЦК та зриву мобілізації. Розповсюдження таких повідомлень грає на руку ворогу. Наполегливо рекомендуємо уникати поширення схожих повідомлень. А також критично сприймати всю інформацію, яку споживаєте у соціальних мережах», – зазначають у ТЦК. 

У Львівському обласному ТЦК та СП закликають завжди звертати увагу на джерело поширення інформації та довіряти лише перевіреним медіа. Якщо джерело анонімне, або неможливо виявити, хто найперший поширив цю інформацію – це перший дзвінок, що перед вами може бути ІПСО. 

«Звертайте також увагу, чи повідомлення не провокує у вас сильні емоції, такі як страх, злість чи паніку. Якщо так – це другий дзвінок, що перед вами ІПСО.

Нагадуємо, що інформаційна гігієна під час воєнного стану необхідна для того, щоб ефективно боротися з ворогом», – зазначає служба зв’язків з громадськістю Львівського ОТЦК та СП.

Leopolis.news