logo
07/05
2 ...

У Львові завершують ремонт Центру працевлаштування людей з інвалідністю

26-04-2024 21:01170

У Львові завершують ремонт Центру працевлаштування людей з інвалідністю
Фото: ЛМР

Майже 150 волонтерів долучились до ремонту приміщення центру зі збільшення можливостей для працевлаштування людей з інвалідністю, який облаштовують на базі реабілітаційного центру UNBROKEN у Львові. Ремонтні роботи тут проводить Львівський осередок ГО «Будуємо Україну Разом» спільно з волонтерами. Згодом на базі відремонтованого приміщення буде облаштований барбершоп для навчання та надання перукарських послуг для пацієнтів UNBROKEN.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

За даними БУР Львів, у приміщенні майбутнього центру вже завершили третій етап ремонтних робіт. Зараз тут дофарбовують стіни та облаштовують інклюзивний санвузол. 

«Спершу провели демонтаж та облаштували комунікації у приміщенні. Потім займалися каркасом до санвузла, штукатурними та шпаклювальними роботами, а далі вже - оздоблювальні роботи. Зусиллями волонтерів залишилося завершити шліфування підлоги, дофарбувати стіни та облаштувати санвузол. Далі професійні майстри встановлять двері та необхідне для барбершопу обладнання», – пояснює Анастасія Личак, голова Львівського осередку ГО «Будуємо Україну Разом».

Загалом до ремонтних робіт, які тривали близько місяця, залучили майже 150 волонтерів. Усі роботи в приміщенні майбутнього центру планують завершити до Великодня.

Нагадаємо, на базі Першого територіального медоб’єднання Львова створять навчально-практичний центр, у якому охочих пацієнтів реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ будуть навчати перукарської майстерності та протезування. Заняття проводитимуть викладачі профтехучилищ міста. Відтак пацієнти, які отримають нові навички, зможуть надавати послуги іншим пацієнтам, а після завершення лікування — почати працювати у новій сфері.

Проєкт створення центру зі збільшення можливостей для працевлаштування людей з інвалідністю реалізує управління інвестицій та проєктів Львівської міської ради. Проєкт фінансують у рамках грантової підтримки Програми розвитку ООН за фінансової підтримки урядів Кореї та Німеччини, за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news