logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

У Львові канадські хірурги допомагали військовим з посттравматичними дефектами (ФОТО)

01-11-2019 18:34707

У Львові канадські хірурги допомагали військовим з посттравматичними дефектами (ФОТО)

Упродовж тижня у Львові працювала команда канадських лікарів, яка разом з українськими колегами виконала низку реконструктивних втручань пацієнтам з потребою виправлення естетики форм певних органів, а також тим, які нагально потребували відновлювальної пластичної хірургії.

Про це повідомили у львівському регіональному медіа-центрі Міноборони.

Як розповів під час брифінгу начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда медичні спеціалісти з центру Sunnybrook Health Science Centre (м. Торонто) на чолі з головою Канадсько-Української фундації, керівником програми для дорослих з вирішення потреб пацієнтів з посттравматичними, краніофаціальними деформаціями у Sunnybrook Health Science Centre, професором Олегом Антонишиним надавали допомогу насамперед військовослужбовцям – ветеранам Антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил), а також іншим категоріям громадян.

За словами Івана Гайди, у Львові представники фундації працювали у двох місцях: на базі 8-ї міської клінічної лікарні й у військово-медичному центрі.

Професор Олег Антонишин розповів, що це вже сьомий візит лікарів з Торонто до України.

«Наша команда – це шість лікарів, які спеціалізуються в галузі, власне, пластичної та реконструктивної хірургії, також з нами прибули два анестезіолога і три операційні медичні сестри, – зазначив пан Антонишин. – З 2014 року, різними складами, ми працювали у Києві та Одесі, а цього року приїхали до Львова. За цей час ми надали кваліфіковану спеціалізовану допомогу чотирьом сотням громадян».

За словами Олега Антонишина, за діями команд мали можливість спостерігати інші медичні спеціалісти за межами операційних, адже в медичних установах було обладнано мультимедійні стенди.

Також у Львові, в межах роботи представників Канадсько-Української фундації, відбувся спеціалізований симпозіум в роботі якого взяли участь 138 представників медичних установ зі всіх куточків України.

Фото: львівський регіональний медіа-центр Міноборони

Leopolis.news