logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Справа Дубневича: нардепу можуть вручити ще одну підозру

02-11-2019 14:54386

Справа Дубневича: нардепу можуть вручити ще одну підозру
Фото: УНІАН

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко не виключає, що народному депутату від Львівщини Ярославу Дубневичу, підозрюваному в заволодінні коштами «Укрзалізниці» шляхом зловживання службовим становищем, можуть вручити ще одну підозру. 

Про це прокурор заявив під час судових депатів, повідомляє УНІАН.

«Ми вважаємо, що сьогодні здійсниться розслідування щодо інших можливих обставин, в тому числі, перевіряючи діяльність групи підприємств, пов’язаних з ТОВ «Корпорація КРТ» в межах інших кримінальних правопорушень. Тому не виключено, що можливо буде оголошено підозру ще по інших епізодах злочинної діяльності», - сказав прокурор Віталій Пономаренко. 

Як повідомлялось раніше, Вищий антикорупційний суд, який обирає запобіжний захід народному депутату від Львівщини Ярославу Дубневичу, видалився до нарадчої кімнати для прийняття рішення.

Нагадаємо, 31 жовтня на засіданні Верховної Ради проголосували за зняття депутатської недоторканності з нардепа Ярослава Дубневича, а також надали дозвіл на притягнення його до кримінальної відповідальності. Цього ж дня Дубневичу повідомили про підозру в будівлі Верховної Ради

Як повідомляли, 30 жовтня регламентний комітет Верховної Ради одностайно рекомендував розглянути на засіданні парламенту рішення про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від Львівщини Ярослава Дубневича.

Нагадаємо, 17 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка направив у Раду подання, за яким нардепи мають дати згоду на притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності. Згодом Рябошапка повідомив, що на етапі реєстрації у Верховній Раді зараз перебуває три подання на народного депутата Ярослава Дубневича.

Станом на 21 жовтня Дубневич заявив, що не отримав копії подання.

 

Подання ГПУ Дубневич пов’язує зі своєю «політичною діяльністю і принциповим неголосуванням по певних проектах законів, в тому числі закон про судову реформу, або намаганням будь-яким чином виконати доручення президента та до 1 листопада продемонструвати свою ефективність».

Leopolis.news