logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

До 21 листопада оголосять результати «ЗНО для вчителів»

03-11-2019 17:15327

До 21 листопада оголосять результати «ЗНО для вчителів»
Фото: unn.com.ua

807 учителів початкових класів взяли участь у другому етапі пілотної сертифікації – незалежному тестуванні фахових знань та умінь. Результати тестування, яке проходило у формі зовнішнього незалежного оцінювання, з’являтимуться в електронних кабінетах учасників до 21 листопада.

Про це повідомляє офіційний сайт Міносвіти.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти сьогодні, 31 жовтня 2019 року, за оперативною інформацією з регіонів.

«Вже найближчим часом ми визначимо педагогів, які успішно пройшли сертифікацію. Однак незалежно від результатів я хочу подякувати кожному учаснику за інтерес до свого ремесла та терпіння, адже уся процедура триває близько року. Педагоги, які зголосилися взяти у ній участі, вже зараз довели свою принциповість та бажання бути лідерами у професії. І ми як Міністерство завжди підтримаємо таких агентів змін», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Попередньо учасники пройшли перший етап сертифікації, під час якого відібрані Державною службою якості освіти експерти вивчали їх практичний досвід роботи. Другий етап проводився у формі тесту, який тривав упродовж 3 годин. Загалом до нього увійшло 100 завдань різного типу, які перевіряли рівень обізнаності в організації навчального процесу, виховання і розвитку учнів, створення інтерактивного освітнього середовища тощо. Максимальна кількість балів, яку можуть набрати учасники – 100.

Вже найближчим часом комісія визначить пороговий бал «склав/не склав» для учасників сертифікації. У ньому враховуватимуться результати вивчення практичного досвіду роботи та незалежного тестування.

Якщо учасник подолав поріг з тестування і не подолав з вивчення практичного досвіду – комісія може прийняти рішення вивчити його е-портфоліо. За результатами цього розгляду комісія може прийняти рішення про успішне проходження учасником сертифікації.

Учителі, які успішно пройдуть сертифікацію, упродовж 3 років отримуватимуть 20% надбавки посадового окладу. Крім того, проходження сертифікації зараховуватиметься як атестація педагогічного працівника з присвоєнням йому наступної категорії або підтвердженням наявної вищої.

Leopolis.news