logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

На Бродівщині троє владик ПЦУ освятили новозбудовану церкву (ФОТО)

04-11-2019 10:052219

На Бродівщині троє владик ПЦУ освятили новозбудовану церкву (ФОТО)
Фото: Михайла Шишки

У неділю, 3 листопада, в селі Лагодів, Бродівського району, відбулося урочисте освячення новозбудованої церкви Введення у храм Пресвятої Богородиці, яке здійснили троє владик Православної Церкви України.

В урочистій святковій атмосфері парафіяни села на килимовій доріжці зустрічали короваями та квітами високоповажних гостей – митрополита Львівського Макарія, митрополита Львівського і Сокальського Димитрія та єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана. А вже у самому храмі трьох владик вітав настоятель церкви отець Ігор Крук.

Розпочалися Богослужіння у новозбудованому храмі з освячення Престолу церкви, після якого відбулась архієрейська Божественна Літургія за участі священників із міста Броди й сусідніх сіл, у присутності велелюдної громади із мешканців та гостей села.

Уже після Богослужінь митрополит Львівський Макарій нагородив церковними орденами, медалями та благословенними грамотами членів церковної управи, зокрема й отця Ігоря Крука, та меценатів, які сприяли у побудові церкви Введення у храм Пресвятої Богородиці. Також благословенною грамотою владика Макарій відзначив усю релігійну громаду села Лагодів, у якій зазначено: «У смиренній покорі призиваємо Боже Благословення на побожного настоятеля, парафіяльну управу, парафіян та жертводавців церкви Введення у храм Пресвятох Богородиці села Лагодів Бродівського деканату. За доброчесне служіння у Святій Вірі Православній, жертвенність і труди во славу Святої Української Автокефальної Православної  Церкви Львівської єпархії. Нехай Господь Милостивий обдарує Вас Своєю ласкою, щедротами і милосердям. Року Божого 2019, місяця листопада, дня 3».

Завершилися торжества з нагоди освячення храму в селі Лагодів Бродівського району спільним обходом священнослужителів і парафія навколо новозбудованої церкви та її освяченням із зовні.

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news