Комітет Ради не підтримав мораторій на закриття шкіл

http://leopolis.news/post/10647/komitet-rady-ne-pidtrymav-moratoriy-na-zakryttya-shkil

05/11/2019

Відповідне рішення ухвалено під час засідання профільного комітету, що відбулось 30 жовтня, повідомляє osvita.ua.

У законопроекті пропонується встановити тимчасовий (до 1 липня 2030 року) мораторій на ліквідацію та реорганізацію загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності.

«Наш Комітет принципово підтримує ідею збереження мережі загальноосвітніх навчальних закладів, особливо у сільській місцевості, але в той же час притримується позиції щодо використання ефективних механізмів її утримання та подальшого функціонування», - наголошують у Комітеті з питань освіти, науки та інновацій.

Також у профільному парламентському комітеті підкреслюють, що підтримуючи ідею збереження мережі загальноосвітніх навчальних закладів, комітет неодноразово наголошував на тому, що на селі потрібно зберегти в першу чергу початкову школу.

«Разом з тим, необхідно постійно опікуватися проблемами підвищення якості освіти, яке можна забезпечити в навчальному закладі, де є відповідна матеріально-технічна база, педагогічні кадри, тощо», - повідомили у Комітеті з питань освіти, науки та інновацій.

Заслухавши інформацію Голови підкомітету з питань загальної середньої, інклюзивної освіти та освіти на тимчасово окупованих територіях Олени Лис, враховуючи висновки Головного науково-експертного управління Верховної Ради, Міністерства освіти і науки, Міністерства розвитку громад та територій, Національної академії педагогічних наук, Асоціації міст України, Української асоціації районних та обласних рад народні депутати України – члени Комітету з питань освіти, науки та інновацій прийняли одностайно рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити даний проект закону.

Leopolis.news