logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Цимбалюк: Саме це скликання парламенту «розставить крапки над І» у питанні недоторканності

05-11-2019 17:331146

Цимбалюк: Саме це скликання парламенту «розставить крапки над І» у питанні недоторканності
Фото: ba.org.ua

У державі Україна взагалі не має бути недоторканих осіб, тож, крім скасування депутатської недоторканості, має бути скасована і президентська.

 

Про це заявив народний депутат України, партія «ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк під час засідання Львівського пресклубу на тему «Депутатська недоторканність: від «тесту Дубневича» до змін у Кримінальному кодексі», повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Михайло Цимбалюк зазначив, що Президент України має подати приклад та ініціювати скасування президентської та суддівської недоторканості.

«Усі політичні сили перед виборами обіцяють скасувати недоторканість, але в результаті цього не відбувається. Зрештою, що дає ця недоторканість? З усіх, з кого за останні роки зняли недоторканість, притягнули до відповідальності лише одного. І це було за кордоном, а потім вирок було скасовано і він ще й гроші отримав від української держави. Головне, щоб правоохоронні органи працювали так якісно, аби всі обранці це відчували. Думаю, тепер усі вже розуміють, що їхні переписки фіксують, скидають правоохоронним органам. Народних депутатів прослуховували, прослуховують і будуть прослуховувати на загальних підставах. Ба більше, сьогодні всі законодавчі зміни дозволяють це робити», – пояснив нардеп.

Він додав, що народні депутати повинні відчувати відповідальність перед суспільством, перед державою і не порушувати чинних законів у своїх висловах та діях.

Михайло Цимбалюк сказав, що, на його думку, саме це скликання парламенту «розставить крапки над І» у питанні недоторканості.

Леся БУРБАН, Leopolis.news