Депутати Львівської облради поїдуть до Києва вимагати відставки Віконського

http://leopolis.news/post/10826/deputaty-lvivsko-oblrady-podut-do-kyeva-vymagaty-vidstavky-vikonskogo

07/11/2019

Йдеться, зокрема, про вимогу відсторонити від займаної посади начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області – начальника кримінальної поліції Василя Віконського.

Початок акції протесту о 10:00 год. біля Міністерства внутрішніх справ (м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 10). Після цього акція протесту продовжиться біля Офісу Президента (м. Київ, вулиця Банкова,11).

Як відомо, Львівська обласна рада прийняла рішення №884 від 24 вересня 2019 року «Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Львівської області за 2018 рік і 9 місяців 2019 року».

Цим рішенням депутати засудили силовий розгін 21 вересня 2019 року працівниками підрозділів «ТОР» ГУ НП у Львівській області та «КОРД» ГУ НП у Київській області мирних учасників протесту на залізничній станції Соснівка.

Окрім того, Львівська обласна рада звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра України, Кабінету Міністрів України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України та Голови Національної поліції України зокрема, з вимогою негайно провести службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів, встановити винних та притягнути їх до відповідальності, а також на час розслідування відсторонити від займаної посади начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області – начальника кримінальної поліції Василя Віконського.

Нагадаємо, що 29 жовтня під час сесії Львівської обласної ради голова комісії з питань законності, правоохоронної діяльності, дотримання прав людини та військових проблем Михайло Дзюдзь поінформував про розгляд питання щодо подій, які відбулися в м. Соснівка на Львівщині.

Як повідомляли, голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський попросив Віконського написати заяву на звільнення.

Віконський визнав, що зробив кілька помилок, але відставку не має наміру подавати.

21 вересня під час поліцейських заходів з розблокування колії на станції «Соснівка» на Львівщині постраждали п’ятеро правоохоронців, 28 осіб затримали. Згодом їх відпустили.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) КК України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі. 

Як повідомляв 10 вересня депутат Львівської обласної ради Ігор Грабінський, м. Соснівка на Львівщині стояло понад 100 вагонів з вугіллям, привезеним з Росії. «Це вугілля привезене для збагачення на Львівську вугільну компанію. Воно розмитнене, кошти сплачені. Але люди обурені, бо стоять вагони з написами «Росія. Москва» на Львівщині. Це означає, що торгівля з Росією зараз триває», – сказав Ігор Грабінський.

Leopolis.news