АМУ домоглася розблокування коштів субвенції на соціально-економічний розвиток

http://leopolis.news/post/10849/amu-domoglasya-rozblokuvannya-koshtiv-subvenci-na-socialno-ekonomichnyy-rozvytok-

08/11/2019

Як наголосила Асоціація міст України, розблокування коштів субвенції є результатом її послідовних дій. Водночас вона запевнила, АМУ й надалі продовжить наполегливо виступати на захист інтересів громад для того, щоб найближчим часом місцеві бюджети отримали кошти субвенції 2019 року, яка була розподілена розпорядженням Уряду №500-р від 10.07.2019 р.  

Нагадаємо, кошти субвенції на соціально-економічний розвиток були заблоковані Міністерством фінансів України та Держказначейством України більше трьох місяців. І це стало чи не найбільшою проблемою бюджетного забезпечення територіальних громад у 2019 році, адже очікуючи фінансування, вони у відповідності до розподілу коштів цієї субвенції почали виконувати певний обсяг робіт, однак не можуть за них розрахуватися. Це – невеликі за вартістю, але вкрай важливі для громад проекти - будівництво та ремонт шкіл і дитячих садків, ремонт та благоустрій вулиць, влаштування водогонів, насосних станцій та систем очищення води, обладнання медичних амбулаторій, центрів адмінпослуг, будинків культури.

Для вирішення цієї проблеми АМУ неодноразово зверталася до Уряду, а також ініціювала у Фейсбуці флешмоб #поверніть_гроші_громад, в рамках якого голови громад публікували відео-звернення до керівників держави з проханням розблокувати кошти. До Флешмобу приєдналися більше 50 голів громад, місцевих рад, колективів шкіл та лікарень. 

На Львівщині флешмоб підтримали міський голова Пустомит Олег Серняк, міський голова Червонограда Андрій Залівський, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, голова Ходорівської ОТГ Олег Коцовський та ряд інших.

Leopolis.news