logo
28/03
27/03
2 ...

Опалювальний сезон у Новояворівську та Новому Роздолі: ситуацію визнано надзвичайною техногенного характеру

08-11-2019 14:361371

Опалювальний сезон у Новояворівську та Новому Роздолі: ситуацію визнано надзвичайною техногенного характеру
Фото: з відкритих джерел

Сьогодні, 8 листопада, ситуацію з опалювальним сезоном у Новому Роздолі та Новояворівську визнали надзвичайною техногенного характеру.

Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Тараса Греня, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«За результатами попередніх Комісій, які ми проводили, були дані відповідні доручення ПП «Гарант Енерго М», які підприємство мало виконати і це дозволило б нам розпочати роботу по запуску системи теплопостачання у містах Новояворівськ та Новий Розділ. Станом на сьогодні, усі терміни вичерпані. ПП «Гарант Енерго М» не виконало цих протокольних доручень. Підбиваючи підсумки і зважаючи на інші обставини, констатуємо , що підприємство не спроможне забезпечити роботу ТЕЦ і запустити опалювальний сезон у цих містах», - зазначив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

Відтак, Головному управлінню  Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області спільно з департаментом з питань цивільного захисту облдержадміністрації доручено підготувати відповідний пакет документів та подати його в Державну службу України з надзвичайних ситуації.

Окрім того, Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів необхідно невідкладно розглянути можливість зміни управителя, який неналежно виконує покладені на нього завдання з управління переданими активами.

Також Головному управлінню Національної поліції у Львівській області доручено забезпечити цілодобову охорону переданих ПП «Гарант Ененрго М» активів ТзОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» та ТзОВ «Енергія-Новий Розділ».

18 жовтня на повторному засіданні обласної комісії ТЕБ і НС щодо ТЕЦ Новояворівська та Нового Роздолу прийнято рішення щодо визнання ситуації надзвичайною. 

Міський голова Нового Роздолу Андрій Мелешко та його заступник 24 жовтня подали у відставку.

Також на запуск опалювального сезону у Новояворівську та Новому Роздолі виділили частину коштів з обласного бюджету.

Leopoilis.news