logo
19/04
18/04
2 ...

Батенко: Відсутність теплопостачання у дитсадках Нового Роздолу може закінчитись катастрофою

08-11-2019 16:59914

Батенко: Відсутність теплопостачання у дитсадках Нового Роздолу може закінчитись катастрофою
Фото: прес-клуб Львів

Народний депутат України Тарас Батенко вважає, що у місті Новий Розділ назріває велика катастрофа, оскільки варіанти вирішення проблеми із теплопостачанням у місті є довготерміновими, а тепло людям потрібне вже зараз.

 

Про це він розповів під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Тарас Батенко зазначив, що у Новому Роздолі живе 30 тисяч людей, є 198 багатоквартирних будинків, 5 шкіл, 2 ліцеї, 1 коледж та 4 дитячі садочки. У місті є лише одна котельня, яка обігріває лікарню.

«80% житла населення майже30-тисячного міста обігрівається централізовано. Зараз температурний режим у дитячих садочках є катастрофічно низьким. Я знаю, у який спосіб підтримують цю мінімальну температуру і знаю, що це може закінчитись трагедією у дитсадках. У школах Нового Роздолу сьогодні останній день навчання у школах. Діти вчились безперервно більше 10 тижнів. З понеділка школярі із п’яти шкіл йдуть на канікули, які невідомо коли закінчаться. Водночас усі служби, які відповідальні за цю ситуацію в місті, паралізовані, бо міський голова подав у відставку, міська рада не може дати собі раду. Очевидно, що з кожним днем, коли температура на вулиці падатиме, трагедія в Новому Роздолі буде наближатися. Ми б’ємо у набат, бо не бачимо перспективи, що проблема у цьому місці буде розв’язана оперативно», – сказав Тарас Батенко.

Він додав, що Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, яке обрало на конкурсі управителя для Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, лише раз на місяць може цікавитися, як здійснює управління заарештованими активами керуючий, тобто «Гарант Енерго М».

«Тобто фактично АРМА, а отже і держава, не може брати участі в процесі відновлення роботи ТЕЦ. «Гарант Енерго М» є паралізована через заморожені рахунки та непогашену заборгованість. Ми розуміємо, що уповати на те, що «Гарант Енерго М» та АРМА щось змінять, не варто», – сказав Тарас Батенко.

Колишній заступник міського голови Нового Роздолу Андрій Цюра розповів, що зараз єдиний вихід із ситуації, який бачать у Новому Роздолі – це відкриття казначейського рахунку, куди надійдуть гроші, виділені облдержадміністрацією та містом. Ці кошти можна буде витратити на виплату заробітної плати працівникам ТЕЦ, які запустять роботу. Після цього можна буде виставляти мешканцям рахунки.

Нагадаємо, сьогодні ситуацію з опалювальним сезоном у Новому Роздолі та Новояворівську визнали надзвичайною техногенного характеру. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Тараса Греня.

Леся БУРБАН, Leopolis.news