logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Кабмін розробить законопроект для боротьби з рейдерством до кінця року

10-11-2019 12:19378

Кабмін розробить законопроект для боротьби з рейдерством до кінця року

Відповідно до Указу «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» Президент України доручив Кабінету міністрів до 31 грудня 2019 року розробити законопроект, що регулює діяльність Міністерства юстиції у сфері державної реєстрації, зокрема юросіб та фізичних осіб-підприємців.

Про це повідомляє УНН.

Так, Президент доручив “до 31 грудня 2019 року — стосовно:

розроблення та внесення на розгляд Верховної Ради України законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України, в якому передбачити:

— позбавлення Міністерства юстиції України повноважень щодо прийняття рішень про скасування реєстраційних дій у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань і скасування рішень про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

— виключно судовий порядок оскарження рішень, дій або бездіяльності державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації у сферах державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань і державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Також глава держави доручив опрацювати «забезпечення прозорого та ефективного виконання судових рішень про конфіскацію підакцизних товарів». Крім того, дорученням передбачається удосконалення стандартів якості надання безоплатної правової допомоги шляхом упровадження механізму оцінювання якості наданої правової допомоги з використанням інструменту рецензування («peer review»).

Як повідомляли, 2 листопада набув чинності законопроект 1056-1, який встановлює ряд дієвих антирейдерських запобіжників.

 

Leopolis.news