logo
18/04
17/04
2 ...

Аварійний будинок на Хімічній планують відремонтувати за 8 місяців

11-11-2019 12:361044

Аварійний будинок на Хімічній планують відремонтувати за 8 місяців
Фото: Galnet

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив граничні суми на оренду житла та матеріальну допомогу мешканцям будинку на вул. Хімічна, 2.

 

Таке рішення члени виконкому ухувалили під час засідання сьогодні, повідомляє пресслужба ЛМР.

Начальник управління житлового господарства ЛМР Владислав Іванов розповів, що цим рішенням пропонується встановити граничні суми на оплату оренди житла, а також граничні суми на матеріальну допомогу.

Нагадаємо, 1 листопада виконавчий комітет прийняв рішення «Про затвердження порядку оренди житла або надання матеріальної допомоги для тимчасового проживання мешканцям під час проведення першочергових протиаварійних робіт капітального ремонту будинку № 2 на вул. Хімічна».

Відповідно мешканцям будинку на вул. Хімічна, 2 пропонують два варіанти на відселення – або оренда житла, або матеріальна допомога на тимчасове проживання під час ремонтних робіт.

«Мешканці знають, що їх мають відселити. З ними неодноразово проводилися зустрічі. Для цього ми затвердили процедуру, відповідно до чинного законодавства. Відселення відбуватиметься шляхом укладення договорів оренди з відповідними орендодавцями житла, або мешканці самі відселяються, а ми виплачуємо їм матеріальну допомогу. Домівки вже шукали. Для цього місто найняло ріелторську фірму, яка спільно з мешканцями шукала житло. Беремо середньоринкові ціни, які підтверджені документами. За час відселення першочергово будуть проведені протиаварійні ремонтні роботи у будинку щодо стримання руйнування фасадної стіни, укріплення фундаменту, стяжка стін, а тоді капітальний ремонт. Протягом 8 місяців плануємо завершити усі роботи, щоб люди могли повернутися у свої домівки. Місто робить все можливе, щоб цей період був максимально комфортний», – розповів в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Додамо, також на сесії Львівської міської ради було прийнято ухвалу «Про затвердження Програми капітального ремонту будинку № 2 на вул. Хімічній та тимчасового відселення мешканців на час проведення першочергових протиаварійних робіт на 2019−2020 роки».

Leopolis.news