logo
24/04
2 ...

Член містобудівної ради при ЛМР вимагає працювати відповідно до положення

11-11-2019 15:081897

Член містобудівної ради при ЛМР вимагає працювати відповідно до положення
Фото: facebook

Член архітектурно-містобудівної ради (АМР) при управлінні архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради Андрій Бєляєв закликав своїх колег із ради працювати відповідно до положення  ради. 

 

Про це Андрій Бєляєв написав на своїй сторінці у Facebook.

Він нагадав, що 8 листопада повинно було відбутись перше засідання оновленого складу архітектурно-містобудівної ради Львова.  Однак засідання перенесли через присутність активістів.

Андрій Бєляєв розповів, що напередодні засідання отримав дзвінок щодо одного із винесених на розгляд на цьому засіданні проектів: «Пропонували зустрітися, презентувати. Мовляв, ситуація містобудівна там складна і треба з розумінням поставитися».

«Офіційно заявляю: не витрачайте на таке більше часу. Мені це не цікаво. Краще витратіть його на якісніші презентаційні матеріали: щоб усе було зрозуміло та на відточування власної аргументації щодо переваг пропонованого вирішення чи, зрештою, на пропоноване архітектурно-містобудівне рішення як таке», – наголосив член АРМ.

Крім того, він додав, що засідання було зірване через «блокування трибуни» членами громадської ради.

«І, хоч довколазабудовний активізм у Львові значною мірою скомпроментований (особисто був свідком фарсу зі сторони «активної громади» при громадському обговоренні проекту реконструкції спорткомплексу Україна, що на вул. Мельника), у вимогах «блокувальників» було розумне зерно. Активісти вимагали дотримання вимог чинного положення про діяльність АМР, насамперед, у питаннях прозорості і відкритості. Йшлося про забезпечення прямої трансляції засідань, вчасного (за 10 днів) оприлюднення порядку денного, про убезпечення результатів голосування членів АМР від можливих фальшувань. Я розділяю ці вимоги і, більше того, вважаю, що їх чітке дотримання найвигідніше насамперед для членів АМР і фахової спільноти (архітекторів, урбаністів) в цілому. Це - наша репутація. І, чесно кажучи, осточортіло уже, що архітектор у суспільстві здебільшого вважається цинічним, безпринципним та зажерливим опортуністом», – наголосив Андрій Бєляєв.  

За його словами, ще даючи згоду на членство у Раді, він піднімав питання того, що матеріали проектів, які виноситимуться на розгляд, мають розсилатися членам для вивчення якнайшвидше.

Щодо голосування, на думку Андрія Бєляєва, воно не обов’язково має бути відкритим для громадськості, хоч і не заперечує проти цього, якщо це - вимога Положення.

«Громадська думка може часом розходитися із професійною і було б добре уникнути надмірного тиску на членів Ради. Але вважаю, що на початку кожного засідання секретар має оголошувати кількість присутніх членів ради і про наявність чи відсутність кворуму. Це, заодно, буде мотивацією для нас не спізнюватися. Спізнився - не голосуєш. І я, щонайменше, вимагатиму, щоб мені надсилалися скан-копії реєстраційного бюлетеня і бюлетенів з голосування по кожному із питань усіх присутніх на попередньому засіданні членів ради перед тим як  ставитиму свій підпис про підтвердження протоколу цього засідання. І це - не тому, що мені треба знати, як голосували колеги. Я просто хочу знати, що мій голос було пораховано правильно і що він мав змогу вплинути на результати голосування, оскільки ті не були сфальшовані, наприклад, докиданням голосів членів ради, що не були присутніми на засіданні», – зазначив Андрій Бєляєв.

Він запевнив, що порядок у цих питаннях є необхідною умовою подальшого членства у АМР та закликав колег до обговорення конкретних кроків у цьому напрямку. 

Leopolis.news