logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
2 ...

Під час обшуку будинку Дубневича знайшли флешку з «контактами Кучми»

11-11-2019 15:191026

Під час обшуку будинку Дубневича знайшли флешку з «контактами Кучми»
Фото: зі сторінки у Facebook

Національне антикорупційне бюро вилучило у справі екснардепа від Львівщини та олігарха Богдана Дубневича флешку з «контактами Кучми» і договорами дарування великих сум.

Про це йдеться в матеріалах Вищої антикорупційного суду, пише theБабель.

Суд розглядає справу проти двох компаній Дубневича — «Енергія — Новий Розділ» та «Енергія — Новояворівськ». Компанії підозрюють у махінаціях із закупівлею газу, через яку держава зазнала понад 1,4 млрд грн збитків.

Згідно з документами, під час обшуку будинку Дубневича детективи вилучили мобільний телефон iPhone XS, при огляді якого знайшли листування в інтернеті, месенджерах, електронною поштою з різними абонентами.

Також у спальній кімнаті детективи виявили та вилучили флешку, яка приєднувалася до компʼютера за допомогою пристрою для блокування запису у режимі «Тільки для читання» без можливості запису на носій. На флешці правоохоронці знайшли папку Contacts з файлами, серед яких виявлено файл з найменуванням «Кучма.сontacts», який містив номер телефону і дату створення.

Також в ході обшуку детективи виявили договори дарування коштів, укладені між членами родини Дубневичів, розписки про отримання коштів, які були вилучені. В результаті суд задовольнив клопотання і заарештував флешку, мобільний телефон та знайдені під час обшуків документи.

Як відомо, 29 жовтня стало відомо, що у будинку екснардепа від Львівщини та олігарха Богдана Дубневича в с. Зубра, що біля Львова, розпочалися обшуки.

Як повідомляли, 31 жовтня Верховна Рада зняла з Ярослава Дубневича недоторканність і дозволила арешт нардепа. Того ж дня Дубневичу вручили підозру

2 листопада  Вищий Антикорупційний суд обрав нардепу Ярославу Дубневичу, якого підозрюють у розкраданні понад 93 мільйонів гривень на схемі із закупівлями «Укрзалізницею» стрілочної продукції, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 100 мільйонів гривень.

7 листопада суд арештував Ярослава Дубневича. Ще до оголошення рішення Вищого антикорупційного суду за нього внесли 100 мільйонів гривень застави. 

Leopolis.news