logo
28/03
27/03
2 ...

Українська спілка учасників АТО оприлюднила свою версію подій на прес-конференції Тараса Батенка

11-11-2019 19:59698

Українська спілка учасників АТО оприлюднила свою версію подій на прес-конференції Тараса Батенка
Фото: прес-клуб Львів

Представники Української спілки учасників АТО вважають, що нардеп Тарас Батенко злякався незручних питань, які міг від них почути під час прес-конференції, тож їх намагались вигнати із заходу, який відбувався у львівському прес-клубі.

 

Про це Українська спілка учасників АТО заявила на своїй сторінці у Facebook.

Там йдеться про те, що 8 листопада учасники громадських організацій прийшли на прес-конференцію Народного депутата України Тараса Батенка «Загроза техногенної катастрофи у місті обласного значення Новий Розділ  через зрив опалювального сезону. Шляхи вирішення цієї проблеми», аби запитати стосовно звернення, скерованого до народних депутатів України від Львівщини щодо звільнення беркутівця Василя Віконського з посади очільника Нацполіції, однак «отримали супротив і хамство керівника прес-клубу, спілкування з патрульними Нацполіції і спотворені інформаційні повідомлення у ЗМІ опісля».

«Перед початком прес-конференції «непроханих гостей» просто не впускали на, начебто, відкриту прес-конференцію, бо учасники АТО не є журналістами і перешкоджають журналістській діяльності. Організатори прес-конференції навіть викликали наряд Нацполіції, який констатував факт відсутності причини не впускати людей на відкритий захід народного депутата України. Лише після проголошення Тарасом Батенком всього заготовленого тексту про бездіяльність нинішнього голови Львівської ОДА, недолуге керівництво ТЕЦ, готовність Андрія Садового допомогти, відповідей на толерантні запитання від журналістів, які мали б підняти статус Тараса Батенка як фахівця в галузі енергетики серед своїх виборців, один із учасників АТО зміг задати три запитання, які були частково змінені у зв’язку із ситуацією яка склалася на той момент», – написано у повідомленні.

«Про події у Соснівці і оцінку роботи очільника Нацполіції Львівщини Тарас Батенко відповів, що він очевидно в цей час важко працював в Києві, він не є мажоритарником від цього району і має бути слідство. Щодо своєї готовності взяти на поруки Ярослава Дубневича, через корупційні схеми якого склалася така катастрофічна ситуація у Новому Роздолі і Новояворівську, Тарас Батенко розповів про розмір застави встановленої судом, а щодо повноважень голови ОДА сказав, що це – найвпливовіша людина в області, забувши при цьому, що гроші на ліквідацію техногенної катастрофи може виділити лише обласна рада. Увага! Друга половина відео, коли камери вимкнено, керівник прес-клубу говорить, що прес-конференція була проти пана Мальського, Тарас Батенко іронічно говорить про неймовірну зайнятість Мальського і мовчить коли «не журналісти» констатують що прес-конференція замовна», – додали учасники АТО.

Також активісти нагадали, що 23 жовтня укладено договір між НАК «Нафтогаз України» та обраним АРМА управителем «Новояворівської ТЕЦ» та «Новороздільської ТЕЦ», за яким «Нафтогаз України» постачатиме газ цим ТЕЦ для подальшого виробництва теплової енергії населенню. Ще у вересні на Новояворівській ТЕЦ повели гідравлічні випробування мереж для запуску опалювального сезону, чи не щомісячно Львівська ОДА зверталась до Кабміну щодо вирішення питання з запуском опалювального сезону у цих містах. 29 жовтня під час сесії депутати Львівської обласної ради виділили кошти на вирішення проблем із запуском опалювального сезону у м. Новояворівськ та м. Новий Розділ. А 8 листопада у межах позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, ситуацію з опалювальним сезоном у Новояворівську та Новому Роздолі визнано надзвичайною техногенного характеру.

«То як може вплинути на цю довготривалу проблему прес-конференція Тараса Батенка із критикою влади? У прес-клубі кажуть що він буде головою ЛОДА», – резюмували учасники АТО.

Leopolis.news