logo
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
2 ...

На Старосамбірщині Лана Перлулайнен презентувала роман «Поглинуті колокутою»

11-11-2019 21:231002

На Старосамбірщині Лана Перлулайнен презентувала роман «Поглинуті колокутою»
Фото: Leopolis.news

У школі села Муроване Старосамбірського району відбулась зустріч відомої української письменниці зі Львова Лани Перлулайнен з учнями, педагогами та всіма тими, хто цікавиться художньою літературою суперечливого сьогодення.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Письменниця презентувала свій роман «Поглинуті колокутою». Твір присвячений історичній постаті Марині Мнішек, яка, власне, народилась близько 1588 року в замку поблизу села Муроване. На жаль, від красивої споруди як згадка про давнину залишились лише руїни.

Розповідаючи про роман та її героїну, праобразом якої є Марина Мнішек, письменниця Лана Перлулайнен зазначила, що «Марина Мнішховна – імператриця москвінської смути – повернулась на рідну землю».

Від імені присутніх учасників презентації заступник голови районної ради Микола Мартич подякував письменниці за художній твір, який стосується Старосамбірщини, теплу атмосферу зустрічі. За його словами, було надзвичайно цікаво, змістовно, а кожен пізнав для себе багато невідомого. Сюжет роману якраз розкрив і заповнив цю прогалину. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news