logo
24/04
2 ...

З 6 по 8 грудня у Львові пройде Jazz Bez

11-11-2019 21:37816

З 6 по 8 грудня у Львові пройде Jazz Bez
Фото: lviv-online.com

З 6 по 8 грудня у Львові пройде XІХ Jazz Bez – один з наймасштабніших джазових фестивалів в Україні. Дев’ятнадцять років тому він починався з виступів в залі Порохової вежі, де музиканти грали фрі-джаз, стоячи прямо на столах. Зберігаючи традиції, Jazz Bez і зараз, крім класичних виконавців, запрошує музикантів, які експериментують зі стилями. 

Про це повідомляють організатори.

Дев’ятнадцятий «Jazz Bez» об’єднає довкола джазу Київ (7 днів), Львів (3 дні), Тернопіль (2 дні), Луцьк (2 дні), Рівне (2 дні), Харків (2 дні), Маріуполь (2 дні), Дрогобич (1 день), Суми (1 день), Краматорськ (1 день), Чернігів (1 день), Хмельницький ( вперше ) ( 1 день )  та польські Вроцлав (2 дні), Перемишль (3 дні), Люблін (1 день).  Цього року на шанувальників джазу чекають:  11 днів джазу і понад 50 музикантів з Європи, Америки, Азії,  Австралії та Африки. 

2019 року Jazz Bez переформатовується на фестиваль сучасної імпровізаційної музики. Про це мріяв засновник та продюсер фестивалю Маркіян Іващишин, який відійшов у вічність, залишивши нам чимало запитань та ідей про вплив якісної музики на зміни у суспільстві, про цінність наполегливого та жертовного служіння Місії Культури. 

Під час міжнародного фестивалю у Львові можна буде почути відомих джазистів з усього світу.

Leopolis.news