logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

До Всесвітнього дня ощадності «Кредобанк» провів низку уроків фінансової грамотності

12-11-2019 10:57414

До Всесвітнього дня ощадності «Кредобанк» провів низку уроків фінансової грамотності
Фото: «Кредобанк»

З нагоди Всесвітнього дня ощадності «Кредобанк» протягом жовтня-листопада організував понад 11 відкритих уроків фінансової грамотності для школярів та студентів у Львові, Дублянах та Дрогобичі. Окрім того, 35 бібліотек України, що делегували учасників на конкурс дитячого читання «Книгоманія», отримали комплекти книг «Світ грошей», що була видана українською мовою за підтримки «Кредобанку».

Про це повідомляє пресслужба «Кредобанку».

Зустрічі проходили у форматі інтерактивного спілкування зі студентами та учнями. Аудиторією зустрічей стали учні 6-11 класів та студенти 1-2 курсів. На відкритих уроках працівники «Кредобанку» говорили з юними спеціалістами на такі теми:

  • основні принципи ощадності;
  • формування власного бюджету;
  • планування видатків;
  • ефективні заощадження та банківські продукти;
  • правило 10%  –  як виглядає діловий успіх;
  • захист від фінансових шахрайств та протидія ним;
  • світовий досвід.

«Освітня ініціатива з фінансової грамотності є важливою для нас як для соціально відповідального бізнесу. Спілкуватися та ділитися досвідом з молодими людьми дуже важливо, а розмови про фінансову грамотність підвищують обізнаність наших майбутніх клієнтів про фінансову систему і банківські послуги. Я теж мав нагоду особисто поспілкуватися про фінансової грамотності з учнями і скажу, що від таких бесід кожен залишається у виграші. Юні слухачі отримують корисну інформацію, а спікер – досвід від спілкування з сучасною молоддю», – говорить голова правління АТ «Кредобанк» Ґжеґож Шатковскі. 

Під час уроків представники банку дарували бібліотекам навчальних закладів книгу «Світ грошей», україномовна версія якої була видана за підтримки банку. Окрім того, комплекти книг «Світ грошей» також отримали 35 бібліотек з різних куточків України, що делегували учасників на Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія», що відбувся у 2019 році за підтримки банку. В листопаді уроки фінансової грамотності також відбудуться у Києві, Вінниці, Хмельницькому, Сокалі та інших містах, де є відділення банку.

Історія розвитку Всесвітнього дня заощаджень розпочалась в Мілані, коли в жовтні 1924 року представники ощадних кас із 29 країн світу зібралися на перший інтернаціональний спеціалізований конгрес. Головними завданнями Всесвітнього дня заощаджень, що відзначається 31 жовтня, нині є підвищення рівня фінансової грамотності населення, роз’яснення значення заощаджень дітям та населенню та спеціальні консультації, акційні тижні, заходи для клієнтів і подарунки.

Leopolis.news