Епідемічна ситуація у Львові наразі спокійна – Зуб

http://leopolis.news/post/11074/epidemichna-sytuaciya-u-lvovi-narazi-spokiyna--zub

12/11/2019

На цьому акцентував начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, інформує прес-служба ЛМР.

«Традиційно восени ми очікуємо зростання захворюваності на гострі респіраторні захворювання, в тому числі на грип. Станом на сьогодні ситуація спокійна, благополучна, і це пов’язано з хорошими погодними умовами. За минулий тиждень зареєстровано 2300 захворілих на ГРЗ — це так само, як минулого тижня, позаминулого, і це не більше, ніж в аналогічний період минулого року. Тому епідситуація по грипу спокійна.

Водночас нагадую, що прості правила рятують життя: одягайтеся тепліше, ноги тримайте в теплі, мийте руки після відвідування місць великого скупчення людей. А якщо захворіли — вчасно звертайтесь за медичною допомогою", — розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

Нагадаємо, грип — це вірусна інфекція, яка дуже легко передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом — коли хвора людина кашляє, чхає чи просто розмовляє. У зоні зараження перебувають люди в радіусі 2 метрів навколо хворого. Хвора людина, навіть із легкою формою грипу, становить небезпеку для оточуючих протягом усього періоду прояву симптомів — це, в середньому, 7 днів. Найефективнішим способом профілактики грипу є вакцинація.

Leopolis.news