logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
2 ...

Олександр Ганущин: Зе-команда усуває облради від процесів формування перспективних планів об‘єднаних громад

12-11-2019 17:44530

Олександр Ганущин: Зе-команда усуває облради від процесів формування перспективних планів об‘єднаних громад
Фото: 4studio.com.ua

Голова Львівської облради Олександр Ганущин розкритикував прийнятий сьогодні у першому читанні законопроект про спрощення процедури затвердження перспективних планів формування.

 

Про це він написав у «Facebook».

«Зе-команда у Верховна Рада України з подачі Кабінет Міністрів України усуває обласні ради від процесів формування перспективних планів об‘єднаних громад!

Щойно в першому читанні (за основу) проголосовано проєкт Закону України № 2189 від 30.09.2019 року «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)», – розповів Ганущин.

«На жаль, здоровий глузд не переміг! І частина Парламенту спільно з Урядом зводять стіну між обласними радами України і процесами децентралізації!», – наголосив він.

Як зазначає Ганущин, цим законопроєктом передбачено змінити процедуру напрацювання та затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей.

Зокрема, автори проголосованого у першому читанні законопроєкту вважають за доцільне забрати в обласних рад України повноваження схвалювати перспективні плани, тобто усунути представників територіальних громад, які були обрані на виборах саме задля донесення думки місцевого населення.

Ганущин нагадав, що Львівська обласна рада у вівторок, 29 жовтня, звернулася до Президента України, Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України, обласних рад щодо недопустимості звуження обсягу повноважень обласних рад у сфері об’єднання територіальних громад і закликала не підтримувати проєкт Закону України № 2189 від 30.09.2019 року «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад».

«Львівщина сприймає сьогоднішнє рішення як позбавлення місцевих громад «права голосу» при проведенні процедури об’єднання громад», – наголосив голова облради.

Leopolis.news