logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Понад 70% українців за збільшення розміру податків для олігархів – соцдослідження

12-11-2019 20:15561

Понад 70% українців за збільшення розміру податків для олігархів – соцдослідження

Більше 70% переконані, що потрібно збільшувати розмір податків для олігархів та великого бізнесу.

Про це свідчить опитування проведення соціологічною групою «Рейтинг».

При цьому стосовно підтримки такої ініціативи стосовно фізичних осіб підприємців (ФОПів), малих підприємств та найманих працівників думки цілком протилежні.•         

Більше 70% виступають або за те, щоб залишити податки для цих категорій без змін, або ж навпаки зменшити. Щодо середнього бізнесу то думки опитаних розділилися наступним чином: 25% підтримують їх збільшення для середнього бізнесу, 30% – за зменшення податків, стільки ж – за те, щоб нічого не змінювати. Підприємці, та ті, хто хочуть мати власну справу, на відміну від інших категорій населення, виступають швидше за зменшення податків для всіх категорій бізнесменів, за винятком олігархів.

85% підтримують посилення відповідальності за несплату податків для олігархів та великого бізнесу. 58% підтримують таку ініціативу щодо середнього бізнесу. Натомість для представників малого підприємництва думки опитаних розділилися: близько 40% підтримують посилення рівня покарань за несплату податків, стільки ж – проти. Останніх більше серед тих, хто має власну справу.

79% опитаних вважають, що податки сприяють розвитку України. 74% переконані, що посилення контролю за сплатою податків призведе до покращення економічного становища в Україні. 68% переконані, що своєчасна сплата податків забезпечує достойну пенсію в майбутньому, і стільки ж підтримують твердження, що за несплату податків потрібно запроваджувати жорстку кримінальну відповідальність. При цьому не менше двох третин переконані, що розмір податків в Україні є дуже високим.

Опитування проводилось 22-30 жовтня 2019 р. було опитано  2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Leopolis.news