logo
16/04
15/04
13/04
12/04
11/04
10/04
2 ...

Вступники писатимуть мотиваційні листи до вишів

13-11-2019 09:22650

Вступники писатимуть мотиваційні листи до вишів
Фото: studway.com.ua

Верховна Рада прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти».

Про це пише osvita.ua.

Проект документа містить норми щодо посилення засад рівного доступу до вищої освіти та розширення сфери застосування ЗНО для вимірювання результатів навчання на рівнях вищої освіти, а також для вступу на освітній рівень магістра.

Зокрема, у разі ухвалення законопроекту у другому читанні, при вступі на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра чи бакалавра (магістра медичних спрямувань) вступникам, окрім результатів ЗНО та творчих конкурсів, необхідно буде подавати до вишу мотиваційний лист.

Передбачається, що вага бала за мотиваційний лист вступника може становити від 0 до 1 відсотка конкурсного бала.

Також законопроектом збільшена максимально можлива вага бала за конкурс творчих або фізичних здібностей - з 50% до 60% конкурсного бала.

Право на першочергове зарахування на бюджетні місця для здобуття вищої освіти за медичними, мистецькими та педагогічними спеціальностями на конкурсній основі у межах установлених квот матимуть особи, які уклали угоду про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості або селищах міського типу.

Законопроектом також встановлено, що прийом на основі ступеня бакалавра на навчання для здобуття ступеня магістра здійснюватиметься за результатами вступних випробувань, включаючи єдиний вступний іспит з іноземної мови.

Leopolis.news