ДБР повідомило про підозру львівському митнику через незадекларований вантаж

http://leopolis.news/post/11110/dbr-povidomylo-pro-pidozru-lvivskomu-mytnyku-cherez-nezadeklarovanyy-vantaj

13/11/2019

Через його неправомірні дії державі завдано понад 2,5 млн грн збитків, інформує прес-служба ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено: державний інспектор, зловживаючи службовим становищем, умисно не провів належну перевірку транспортного засобу, у якому через державний кордон України перевозили незадекларований вантаж. Діючи з метою  одержання неправомірної вигоди на користь третіх осіб, він не нарахував перевізнику митні платежі за ввезення товару.

Таким чином було незаконно ввезено майже 4 тони товарів народного споживання китайського виробництва, загальною вартістю 8,6 млн грн.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області.

Кваліфікація: зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам  служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Leopolis.news