logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Тимошенко перейшла в опозицію

13-11-2019 17:06705

Тимошенко перейшла в опозицію

Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що її фракція переходить в опозицію до влади.

Про це вона сказала на брифінгу після голосування у першому читанні за законопроєкт про ринок землі, інформує «Українська правда».

«Наша команда заявляє про перехід партії «Батьківщина» в опозицію до політики знищення України, в опозицію до політики продовження епохи бідності.

Ми оголошуємо опозицію проти розпродажу з молотка всіх стратегічних об’єктів власності України, в тому числі землі. Ми не поділяємо таку політику».

За її словами, «Батьківщина» планує подати подання до Конституційного суду задля роз'яснення 13 статті Конституції, де говориться про те, що українська земля - власність українського народу.

Вона додала, що подання уже направили у КС. Крім того, Тимошенко заявила, що оскаржить у суді прийняття закону у першому читанні, бо воно відбулося з порушеннями регламенту.

Під час розгляду парламенту законопроєктів про ринок землі, Тимошенко виступала проти. Вона заявляла, що у пропонованому законі не урегульовано питання про продаж землі українцям із подвійним громадянством.

Також Тимошенко бентежить дозволена межа продажу землі в одні руки – 200-210 тисяч гектарів. На думку політика, прийняття ринку землі, зробить Україну – «країною третього світу».

Як повідомляли, 13 листопада Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону №2178-10 від «Слуги народу» щодо продажу сільськогосподарської землі.

Законопроєкт підтримали лише нардепи від «Слуги народу» - 227 нардепів і 13 позафракційних парламентарів.

Leopolis.news