logo
24/04
2 ...

У Львові на робочому місці помер працівник водоканалу (ФОТО)

14-11-2019 12:461312

У Львові на робочому місці помер працівник водоканалу (ФОТО)
Фото: Варта-1

У Львові під час ремонту трактора помер тракторист ЛМКП «Львівводоканал».

Як повідомляє ГУ Держпраці у Львівській області, нещасний випадок з працівником «Львівводоканалу» 1966 року народження трапився 6 листопада.

По вказівці старшого механіка автотранспортної колони слюсар з ремонту автомобілів виконував ремонт трактора МТЗ-80 д.н. 15-77 ЛР. Загиблий допомагав йому, оскільки був закріплений за трактором.

«Після обіду, близько 14 год. 00 хв, тракторист підійшов до трактора і сів на колесо. В цей час повз нього проходив водій АТК і помітив, що цьому працівнику стало погано. Колеги викликали швидку допомогу та почали надавати першу долікарську допомогу», – йдеться у повідомленні.

Швидка прибули на місце події близько 14:55 та почала надавати трактористу невідкладну допомогу.

«Після проведення реанімаційних  заходів, констатували смерть працівника – водія трактора. На думку медиків, у нього «відірвався тромб», – повідомляють у Держпраці.

Про нещасний випадок на підприємстві написав у спільноті «Варта-1» син загиблого Івана Сіданича. Він каже, що в обов’язки його батька не входив ремонт техніки.

«Пропрацював 25 років. А шановне керівництво «Львівводоканалу» ні моральної, ні матеріальної підтримки після його смерті на виробництві не здійснило.
Батько перебував у профспілці, яка також ні моральної, ні матеріальної підтримки не висловила.
В його обовязки не входило ремонт  техніки, для цього є спеціальні працівники .Не знаю як допустили керівники «Львівводоканалу», що 06.11.19 з батько з іншими працівниками підприємсива розбирали трактор в гаражі по вул Стрийська 123, в жахливих умовах: у калюжах та болоті, коли є в наявності спеціальні бокси для ремонту такої техніки. І під час таких важких робіт у холод і дощ, при великій нагрузці, помер мій батько. Попередня причина смерті розрив аорти. Як говорять лікарі це сталося від перенавантажання. І розрив аорти могли спровокувати важкі умови праці. Я вважаю, що на підприємстві були порушені вимоги трудового законодавства. Хтось скаже що батько міг відмовитися виконувати ці роботи в таких умовах. Але він дуже дорожив своєю роботою і боявся її втратити. Йому було 53 роки, спробуйте знайти в такому віці роботу.
Я звертався до керівництва «Львівводоканалу» і це все їм сказав, однак ніякої реакції не отримав», – написав син загиблого.

Leopolis.news