Завдяки позиції АМУ усі ОТГ у 2020 році будуть мати прямі міжбюджетні відносини

http://leopolis.news/post/11227/zavdyaky-pozyci-amu-usi-otg-u-2020-roci-budut-maty-pryami-mijbyudjetni-vidnosyny

14/11/2019

Про це повідомляє пресслужба АМУ.

Як заявив голова Асоціації міст України Віталій Кличко, «для АМУ як організації, що захищає інтереси усіх без винятку громад, вкрай важливо, що вдалося відстояти у Держбюджеті-2020 прямі міжбюджетні відносини для усіх об’єднаних громад. Ці громади отримають нові можливості – ресурси та повноваження – для надання якісних послуг своїм жителям. Саме у цьому й полягає мета реформи місцевого самоврядування, яку підтримує наша Асоціація».

Варто зазначити, що 13 листопада члени Правління АМУ та виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан взяли участь у засіданні Комітету з питань бюджету з розгляду проекту Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік». На цьому засіданні Асоціація міст України наполегливо відстоювала переведення у 2020 році на прямі міжбюджетні відносини об’єднаних громад, які провели перші вибори у 2019 році, адже у проекті Держбюджету-2020 не враховано 108 ОТГ та 68 приєднань до ОТГ. Таку позицію висловив і Мінрегіон.

В результаті Комітет з питань бюджету підтримав пропозиції Асоціації міст України та  Мінрегіону – включити до Держбюджету 2020 року всі ОТГ, вибори в яких відбулися чи відбудуться у 2019 році. Сьогодні це рішення підтримав і весь парламент. 

Щодо нашої області, то прямі міжбюджетні відносини отримає Нежухівська ОТГ, де пройдуть перші вибори, а для Гніздичівської та Шегинівської громад врахували доходи та видатки у зв’язку з їх розширенням.

Leopolis.news