logo
23/04
22/04
2 ...

У Львові відбудеться благодійний обід для найбільш потребуючих

16-11-2019 13:19625

У Львові відбудеться благодійний обід для найбільш потребуючих
Фото: Мальтійська служба

З нагоди Третього Всесвітнього дня бідних, який відзначається у неділю 17 листопада, Мальтійська служба допомоги організовує благодійний обід для 200 найбідніших мешканців Львова.

Таким чином Мальтійська служба вже втретє підтримує ініціативу Папи Франциска, котрий закликає кожного в цей день згадати про свій обов’язок допомагати бідним та нужденним, гідність яких часто принижують.

Цьогоріч обіди відбудуться в церкві Пресвятої Богородиці Володарки України (вул. Новознесенська, 34)  та 18 листопада о 13:00 в Храмі Воскресіння Господнього (вул. Городоцька, 319).

Традиційно обід розпочинається з молебня, згодом настоятель храму також долучається до трапези. Адже людині у потребі потрібно не лише їжа, а й підтримка словом, відчуття себе частиною громади.

«Ми впродовж багатьох років підтримуємо роботу двох пунктів гарячого харчування, де щодня люди отримують їжу. Саме тут ми і організовуємо обіди у Всесвітній день бідних. Очікуємо, що до нас завітає 200 осіб» - розповів Вікторія Лука, керівник проекту «Благодійна кухня».

Мальтійська служба допомоги уже три десятиліття забезпечує гарячими стравами потребуючих. Щотижня вони роздають понад 600 обідів: людям, котрі не можуть через захворювання чи поважний вік вийти з дому, їжу привозять, а ті, хто може вільно пересуватися, приходять обідати в пункти роздачі обідів, які діють при парафіях церкви Пресвятої Богородиці Володарки України (УГКЦ) та церкви Воскресіння Господнього (УГКЦ).

Відвідувачами мальтійської благодійної кухні є одинокі старенькі, люди з інвалідністю, ті, хто в скрутний час опинився наодинці зі своїми труднощами. Багато з них мають за плечами багаторічний досвід роботи, смерть близьких і рідних, втрату майна.

Leopolis.news