Побив активіста: прокуратура Львівщини повідомила про підозру меру Дрогобича

http://leopolis.news/post/11423/pobyv-aktyvista-prokuratura-lvivshchyny-povidomyla-pro-pidozru-meru-drogobycha

18/11/2019

Як повідомляє прокуратура Львівщини, йдеться про інцидент, який стався 4 червня 2018 року у приміщенні сесійної зали Дрогобицької міської ради під час наради. Під час словесної перепалки, через вивезення сміття з міста, Тарас Кучма двічі вдарив одного з мешканців, що перекрили дорогу на міське сміттєзвалище.

«Того дня між міським головою та одним із присутніх активних громадян виникла суперечка, під час якої мер завдав вказаній особі декілька ударів кулаками по тілу, спричинивши незначні травми», – повідомляють у прокуратурі.
Такі дії чиновника кваліфіковано за ч.1 ст.125 КК України – легкі тілесні ушкодження.
На даний час йому оголосили підозру.

Його подальшу долю визначить суд.

У розмові із ZAXID.NET Тарас Кучма заявив, що не шкодує про свій вчинок. Він заявив, що побив Ореста Загродцького, аби захистити себе.

«Я військова людина: якщо мене ніхто не захищає, я захищаю себе сам. І йому вмазав за таке. Бо я вважаю, що моя гідність вища будь-яких посад, і мені на то все наплювати. Ця людина мені потім сказала, що все одно мене посадить. Я кажу: садіть. Я буду гоноровий і щасливий сісти за таку мерзоту, яку треба просто знищувати. Мені пропонували дати гроші, щоб відмазатися. Але я не погодився. Буду бачити, чи суд здатен захистити людей», – заявив Тарас Кучма.

Зазначимо, що минулого року Тарас Кучма подав на Ореста Загродцького до суду із позовом про захист честі, гідності та ділової репутації. Кучма вимагав в активіста спростувати інформацію про те, що він вимагав 300 доларів за прийом фур з львівським сміттям. Дрогобицький міськрайонний суд у позові Тарасу Кучмі відмовив.

Leopolis.news