logo
18/04
17/04
2 ...

Пожежа у військовій частині на Львівщині: один військовий загинув, ще один – у лікарні (ФОТО)

19-11-2019 10:001796

Пожежа у військовій частині на Львівщині: один військовий загинув, ще один – у лікарні (ФОТО)
Фото: ДСНС у Львівській області

У результаті пожежі у військовій частині в селищі Старичі Яворівського району сьогодні, 19 листопада, один військовий загинув, ще один – отримав опіки.

Про це повідомляє пресслужба Командування Сухопутних військ Збройних сил України.  

Пожежа спалахнула приблизно о 5:00.

«Внаслідок загоряння будівлі загинув офіцер, ще один дістав травм і з опіками був оперативно доставлений до Центральної районної лікарні міста Новояворівськ. Пожежа локалізована», – йдеться у повідомленні.

За інформацією рятувальників, у результаті пожежі будівлю знищено повністю. Загасити її вдалось о 8:08.

«На момент прибуття першого підрозділу будівля була повністю охоплена вогнем. Внаслідок пожежі отримав термічний опік спини та обох верхніх кінцівок Сергій П., 1978 року народження та в стані середньої важкості госпіталізований у Новояворівську РЛ. Також виявлено труп мужчини. Вогнем знищено будівлю. Пожежу локалізовано 06.26 год., ліквідовано о 08.08 год. До гасіння було залучено 35 рятувальників та 6-ть одиниць пожежно-рятувальної техніки», — повідомив речник ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

Речник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, якій підпорядковується Яворівський полігон, Антон Миронович у коментарі ZAXID.NET зазначив, що займання виникло не в казармах. Людей у приміщенні, де виникла пожежа, практично не було, крім тих офіцерів, що несли службу, тому евакуація не проводилась. Загиблий — військовослужбовець 1975 року народження.

Можливою попередньою причиною виникнення пожежі є коротке замикання. Остаточні причини встановить слідство. До розслідування залучені представники військової служби правопорядку ЗС України та Національної поліції України.

Нагадаємо, 15 листопада неподалік від міста Балаклія Харківської області сталися поодинокі вибухи на складах зберігання боєприпасів. Двоє військових загинуло, ще четверо - отримало поранення.

Через 2 дні у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги помер військовослужбовець, який отримав поранення під час вибухів.

Leopolis.news