logo
28/03
27/03
2 ...

Пожежа у військовій частині на Львівщині: за справу взялась прокуратура

19-11-2019 13:321151

Пожежа у військовій частині на Львівщині: за справу взялась прокуратура
Фото: ДСНС у Львівській області

Військова прокуратура Львівського гарнізону відкрила кримінальне провадження у зв’язку з пожежею у військовій частині в селищі Старичі Яворівського району, у результаті якої загинув офіцер.

Про це повідомляє пресслужба Військової прокуратури Західного регіону.

Як йдеться у повідомленні, Військовою прокуратурою Львівського гарнізону зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України – недбале ставлення військової службової особи до служби, вчинене в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці. За це передбачене покарання у вигляді ув’язнення на строк від пяти до восьми років.

«За даними слідства, загорання виникло вночі 19 листопада 2019 року в приміщенні штабу. Унаслідок пожежі один військовослужбовець загинув – т.в.о. командира військової частини та ще один офіцер отримав опіки різних ступенів тяжкості. Майор госпіталізований до шпиталю та перебуває в реанімаційному відділенні», – йдеться у повідомленні.

Ймовірною причиною займання вважають коротке замикання проводів електропостачання. Однак остаточну причину загоряння та збитки будуть встановлені в ході досудового розслідування.

На місці події працюють представники військової прокуратури Львівського гарнізону та Територіального управління ДБР, розташованого в м. Львові.

Нагадаємо, у результаті пожежі у військовій частині в селищі Старичі Яворівського району сьогодні, 19 листопада, один військовий загинув, ще один – отримав опіки.

Leopolis.news