logo
20/04
19/04
2 ...

Львівська облрада продасть будівлю дитячого кардіоревматологічного санаторію на вул. Коновальця

19-11-2019 13:541391

Львівська облрада продасть будівлю дитячого кардіоревматологічного санаторію на вул. Коновальця
Фото: Марія Шевців

Сесія Львівської обласної ради ухвалила рішення про реорганізацію комунального закладу Львівської обласної ради «Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій» шляхом приєднання його до КНП ЛОР «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит».

 

За таке рішення під час засідання сесії сьогодні проголосували 50 депутатів, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Директорка департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак розповіла, що цей санаторій, розташований у Львові на вул. Євгена Коновальця, 116, має потужність 55 ліжок. Упродовж багатьох років він працював, як дитячий садок санаторного типу, маючи статус лікувального закладу.

За словами чиновниці, із жовтня 2017 року через відсутність пацієнтів працівники санаторію були переведені у вимушений простій і упродовж 2018-2019 року є профінансовано понад 3 млн грн на виплату їм заробітної плати. Станом на сьогодні у санаторії працює 16 працівників – 1 лікар, а решту – молодший персонал.

«Таким чином ми фактично виплачуємо заробітну плату установі, яка не здійснює жодної лікувальної роботи. Якщо там все ж були б пацієнти, то цей санаторій міг би утримуватися лише із обласного бюджету, бо Національна служба здоров’я санаторії не фінансуватиме. Пропонуємо приєднати санаторій до закладу «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» і всі працівники санаторію разом з посадами будуть переведені у ОХМАТДИТ», – сказала Ірина Микичак.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зазначив, що після приєднання будівлю санаторію виставлять на приватизацію шляхом аукціону. Половину коштів від приватизації обіцяють скерувати на обласні дитячі лікарні.

Олександр Ганущин також сказав, що Львівська міська рада судиться із ЛОР за приміщення санаторію, тобто «хоче банально віджати обласне майно». За словами голови облради, сьогодні апеляційний суд відхилив клопотання ЛМР, тож майно залишається у власності громади Львівщини.

Леся БУРБАН, Leopolis.news