logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Новосад вважає, що Україна має перейти на контрактну роботу вчителів

20-11-2019 10:28562

Новосад вважає, що Україна має перейти на контрактну роботу вчителів
Фото: Оsvita.ua

Міністр освіти Ганна Новосад вважає ймовірним перехід роботи вчителів на контрактну основу. 

Про це міністерка сказала в інтерв'ю Цензор.Нет, відповідаючи на запитання щодо якості викладання в українських школах, пише Оsvita.ua.

«Вчитель за бажанням може укладати контракт зі школою. В ідеалі з часом взагалі маємо перейти на контрактну основу роботи вчителів, де дуже чітко описуються обов’язки усіх сторін і права усіх сторін. Але що стосується якісного викладання, то дуже складно прописати до деталей у контракті, що ти маєш викладати на уроці. Як на мене, питання того, наскільки якісно і цікаво викладає вчитель – це також фактор постійного професійного зростання і підвищення кваліфікації вчителя», - сказала міністр освіти.

За її словами, необхідно побудувати систему, яка б давала вчителю можливості професійного зростання.

«Тому що дуже багато нарікань на те, що вчителі щось не так викладають, в тому числі з’являються через те, що у вчителів немає насправді доступу до сучасних професійних методик викладання, до сучасного змісту, який змінюється. От що вони вивчили в університеті 30 років тому, і що їм раз на 5 років вкладають в інституті післядипломної освіти в голову - те вони дуже часто і ретранслюють», - сказала Ганна Новосад.

Також вона наголосила, що Міністерство освіти рухається у напрямку, щоб у вчителів була можливість підвищувати свій фаховий рівень і отримувати нові і сучасні навички через неурядові організації і приватні ініціативи, які займаються промоцією освіти.

Leopolis.news