logo
24/04
23/04
2 ...

Британська нафтогазова компанія «Cadogan Petroleum» призупинила діяльність на Львівщині

20-11-2019 13:13986

Британська нафтогазова компанія «Cadogan Petroleum» призупинила діяльність на Львівщині
Фото: epravda.com.ua

Британська нафтогазова компанія Cadogan Petroleum тимчасово зупиняє видобуток в Україні через не продовження спецдозволу. Йдеться про 20-річний спецдозвіл на видобування Блажівського нафтового родовища у Львівській області, де компанія веде свою діяльність. Дія спецдозволу завершилась 18 листопада.

Про це повідомляють у пресслужбі компанії.

Дочірнє підприємство компанії CadoganPetroleum «Юсенко Надра» подала заявку до Державної служби геології і надр України майже за п’ять місяців до завершення дії попереднього спецдозволу на  розробку родовища. У жовтні, Львівська Обласна Рада позитивно проголосувала за надання спецдозволу компанії. Фінальна відповідь щодо отримання спецдозволу перейшла у відповідальність Держгеонадр.

«Ми маємо підтримку від місцевої влади та громад, де працюємо. Компанія має усі проміжні схвалення, – повідомив Андрій Білий, генеральний директор українського офісу Cadogan Petroleum. – 18 листопада завершилась дія спецдозволу, проте рішення Держгеонадр досі немає. Компанія вимушена тимчасово зупинити видобуток нафти на початку кризового зимового періоду».

Компанія була вимушена провести тимчасову зупинку видобутку на Блажівському родовищі  у зв’язку із неможливістю продовжувати експлуатацію свердловин без дійсного спецдозволу. Компанія готова відновити виробництво одразу після отримання спецдозволу.

Нагадаємо, що Cadogan Petroleum – британська незалежна нафтогазова компанія, що котирується на Лондонській фондовій біржі та працює в Україні з 2006 року. Компанія займається проведенням геологічної розвідки та експлуатації ліцензійних ділянок в Україні. Поточна виробнича діяльність компаній групи Cadogan зосереджена на двох ділянках передкарпатського прогину, що розташовані у Львівській області.

Компанія — великий інвестор та роботодавець в регіоні, який співфінансує та реалізовує різноманітні соціальні проекти для громад, включаючи, але не обмежуючись проектами енергозбереження та зменшення викидів, ремонту доріг та об’єктів інфраструктури, газифікації сіл, тощо.

Leopolis.news