Зеркаль: Я не той персонаж, який про дружбу з РФ

http://leopolis.news/post/11528/zerkal-ya-ne-toy-personaj-yakyy-pro-drujbu-z-rf

20/11/2019

Про це вона розповіла в інтерв’ю Bihus.info.

«Я розумію, що з точки зору «ми будемо дружити з Росією», то я не той персонаж, який про дружбу. Я все ж таки fighter (боєць), я той, хто веде переговори і той, хто представляє позицію, яка відмінна від бачення росіян», – сказала вона.

 Відповідаючи, чи така позиція зараз стала не потрібною в МЗС, Зеркаль висловила думку, що росіяни будуть ставити питання про її відсторонення від участі у переговорах з ними, бо вона "не є  такою людиною, з якою легко досягти того, що вони хочуть".

Зеркаль відмовилась оцінити наскільки глибоко Офіс президента готовий дружити з РФ.

Вона зазначила, що впродовж останнього місяця була відсторонена від процесів щодо газу, і тому вирішила, що в МЗС їй більше немає чого робити.

В інтерв’ю Зеркаль також розповіла, що перед звільненням виконає останнє завдання: проведе процесуальне слухання в Гаазі по новому арбітражу, що стосується українських моряків і військових кораблів, які були затримані рік тому та утримувалися Росією.

Як відомо, Зеркаль є заступником голови МЗС з питань європейської інтеграції із серпня 2014 року. Вона представляє позицію Києва в справі «Україна проти Росії» в Міжнародному суді ООН та в Арбітражному трибуналі з морського права.

8 листопада Міжнародний суд ООН визнав свою юрисдикцію у справі України проти Росії за порушення двох міжнародних конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму і про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Leopolis.news