logo
18/04
17/04
2 ...

Міноборони зобов’яже військових володіти англійською мовою

20-11-2019 16:53658

Міноборони зобов’яже військових володіти англійською мовою
Фото: УНІАН

У Міністерстві оборони планують зобов’язати українських військових вчити англійську мову. 

Про це в інтерв'ю заявила заступник міністра оборони Аліна Фролова, пише УНІАН.

«Це дуже болюче питання. Це не тільки про вступ до НАТО, і про інтеграцію, а й про можливість читати англійською мовою статті, наукові дослідження і переймати досвід інших країн. Міністерство оборони розуміє, що це проблема і визначило, що у нас буде спеціальний напрям», — розповіла вона.

За словами заступника міністра, цей спеціальний напрям буде розкладено на три компоненти.

«Перший — ввести англійську мову у систему військової освіти. Це дієво, але вимагає часу, щоб поступово всі Збройні сили у тих чи інших формах проходили навчання. Друге — це спосіб терміново залагодити найбільш проблемні питання — ми зробимо перелік посад, для яких знання англійської мови буде обов’язковим», — пояснила вона.

Фролова зазначила, що на це буде виділено рік або два, проте «вкрай необхідно, щоб люди на ключових з точки зору інтеграції з НАТО позиціях, добре володіли англійською».

«І третє - ідея створення модульних або пілотних бригад, в яких повністю застосовані всі принципи і стандарти НАТО. У цих бригадах, всі військовослужбовці також будуть проходити навчання англійській мові», — додала вона.

Leopolis.news