logo
15/04
12/04
11/04
10/04
09/04
2 ...

Цимбалюк: Влада робить усе для того, щоб взяти під контроль ті ЗМІ, які мають свою принципову позицію

20-11-2019 18:27387

Цимбалюк: Влада робить усе для того, щоб взяти під контроль ті ЗМІ, які мають свою принципову позицію
Фото: прес-клуб Львів

Значна частина нового законодавства про медіа, яке ініціює партія влади, не є ні рекомендацією Європейського Союзу, ні потребою суспільства, а бажанням влади обмежити свободу слова у державі.

 

Про це заявив народний депутат України, партія «Європейська солідарність» Микола Княжицький під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Він наголосив, що наразі ніхто не пропонує цілісної концепції щодо розвитку медіа: є лише окремі ідеї членів комітету від більшості, які вони виклали у Концеції, показавши, що хочуть контролювати медіа.

Народний депутат України, партія ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк в свою чергу зазначив, що чинне законодавство, яке стосується власності та фінансування медіа, потребує певного корегування, але, ймовірно, це не на часі.

«Складається враження, що влада вже виконала все в соціальному плані, що вже піднятий добробут наших громадян, що працює економіка і саме час новій владі починати працювати з законами про медіа. На мою думку, моно більшість або діюча влада робить усе для того, щоб взяти під контроль ті ЗМІ, які мають свою принципову позицію, стоять на проукраїнських позиціях. Мета влади, щоб у нашому інформаційному просторі звучало лише те, що потрібно діючій владі. Коли ми спостерігаємо останніми тижнями ті скандали, які є у владі, то, звичайно, з кожним днем розумієш, що їм потрібно, щоб з інформпростору зникли ті, хто дотримується міжнародних прав та засад щодо свободи слова», – сказав Михайло Цимбалюк.

Леся БУРБАН, Leopolis.news