logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Google обмежить розміщення політичної реклами

21-11-2019 11:51297

Google обмежить розміщення політичної реклами

Компанія Google на цьому тижні починає вводити обмеження для можливості таргетувати політичну рекламу на своїх сервісах.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на блог Google.

«Ми обмежуємо аудиторію виборчої реклами таргетингом на такі загальні категорії: вік, стать і загальне розташування (рівень поштового індексу)», – повідомляє компанія.

Рекламодавцям буде також дозволено використовувати контекстний таргетинг — показувати свою рекламу людям, яких цікавлять схожі теми.

«Політичні рекламодавці, звичайно ж, можуть продовжувати орієнтуватися на контекст, наприклад, показувати рекламу людям, які читають або дивляться ресурси, наприклад, про економіку», - пояснили в Google.

Введення обмежень почнеться з поточного тижня, у зв'язку з виборами у Великобританії. Потім пошириться на країни ЕС. І до початку 2021 року - в усьому світі.

«Для впровадження цих змін буде потрібний якийсь час, і ми почнемо застосовувати новий підхід у Великобританії протягом тижня (перед загальними виборами). В ЄС до кінця року і в решті світу, починаючи з 6 січня 2020 року», - йдеться в офіційному блозі Google.

Як відомо, у жовтні можливість заборони політичної реклами розглядав також Facebook, та рішення поки що не було прийнято. 

Leopolis.news