logo
19/04
18/04
2 ...

Сесія ЛМР підтримала пропозицію вимірювати забруднення повітря на вул. Пластовій, 13

21-11-2019 15:404510

Сесія ЛМР підтримала пропозицію вимірювати забруднення повітря на вул. Пластовій, 13
Фото: ukrinform.ua

Сесія Львівської міської ради ухвалила рішення про підтримку електронної петиції «Встановлення приладу вимірювання забруднення повітря на вул. Пластовій, 13 з метою постійного відстежування шкідливого впливу на населення».

Таке рішення депутати ухвалили під час засідання сесії сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Департаменту містобудування доручили у 30-денний строк розробити дорожню карту реалізації електронної петиції за участю автора та скерувати її на розгляд та затвердження постійній комісії екології та природокористування.

Депутати вважають, що доречно встановити такі прилади також у інших районах Львова.

Петицію зареєстрували 27 вересня, а станом 8 жовтня вона зібрала понад 500 підписів львів’ян.

Від міської ради Львова вимагали встановити прилад вимірювання забруднення повітря на вул. Пластовій, 13 з метою постійного відстежування шкідливого впливу на населення.

«Львів недавно приєднався до світової тенденції моніторингу забруднення повітря в режимі онлайн, з доступом до результатів усіх користувачів інтернету. Зараз у Львові діє такий прилад на вул. Клепарівській, де фіксуються перевищення шкідливих речовин у повітрі і негативний вплив на здоров'я, але вважаю, що такі прилади, в першу чергу, повинні бути встановлені поблизу промислових підприємств, з метою контролю екологічності їхньої діяльності. Саме тому, пропоную встановити такий вимірювальний прилад на вул. Пластовій, 13 (житловий будинок, найближче розташований до львівських очисних споруд) з метою постійного відстежування шкідливого впливу на населення», – написала авторка петиції.

Леся БУРБАН, Leopolis.news