logo
18/04
17/04
2 ...

Набув чинності закон про заборонену суцільної вирубки Карпатського лісу

21-11-2019 16:241061

Набув чинності закон про заборонену суцільної вирубки Карпатського лісу
Фото: УНІАН

Сьогодні, 21 листопада, набув чинності закон про заборону вирубки лісу на схилах Карпат.

Документ був опублікований у парламентській газеті «Голос України» вчора, 20 листопада, повідомляє. Президент Володимир Зеленський підписав цей законопроект 19 листопада, пише УНІАН

Зокрема, в 2000 році був ухвалений закон, який запроваджував мораторій на десять років на проведення суцільної вирубки головного користування в ялицево-букових деревостанах на крутих схилах у Карпатському регіоні. У 2011 році цей мораторій перестав діяти, і відповідно, знову з'явилася можливість проводити суцільні вирубки ялицево-букових лісів на крутих гірських схилах.

Новий закон №0873 передбачає встановлення заборони на проведення рубок головного користування у національних природних парках, заказниках і продовження дії заборони на проведення суцільних рубок головного користування у ялицево-букових лісах на крутих схилах Карпатського регіону. 

Нагадаємо, 30 жовтня народні депутати схвалили у другому читанні проект закону №0873 про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону).

Leopolis.news