logo
19/03
18/03
17/03
16/03
15/03
2 ...

Вручення підозри Садовому: у САП розповіли подробиці справи

21-11-2019 15:51689

Вручення підозри Садовому: у САП розповіли подробиці справи
Фото: Антикор

Міського голову Львова Андрія Садового та інші чиновники мерії підозрюються у махінаціях з землею на суму понад 90 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Сьогодні, 21 листопада, прокурори САП повідомили про підозру посадових осіб Львівської міської ради. Повідомляється, що зловживання чиновників під час операцій з землею на території Рясне-Руської Львівської області, завдали шкоди громадянам і державі на суму 93,5 млн гривень.

«У 2015 році до правоохоронних органів звернулись понад 60 громадян із заявами про незаконне відчуження належної їм землі.

Під час розслідування цих фактів встановлено та підтверджено висновками експертів і спеціалістів, що дійсно понад 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міської ради в порушення вимог чинного законодавства без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості», – йдеться у повідомленні.

Крім того, з’ясувалося, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді міста Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради Львівської області, як земля сільськогосподарського призначення.

Наразі посадовцям інкриміновано вчинення корупційного злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, тобто організація зловживання та зловживання владою або службовим становищем, а саме умисне в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам.

Одразу після вручення підозр, прокурорами САП вручено клопотання про обрання вказаним особам запобіжних заходів.

Як повідомила у коментарі «Укрінформу» прессекретарка САП Ольга Посталюк, відомство клопотатиме у суді обрати для мера Львова Андрія Садового запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 50 млн грн.

 

«Будемо просити заставу у розмірі 50 млн грн», - сказала вона, відповідаючи на запитання щодо запобіжного заходу меру Львова.

Leopolis.news