logo
23/04
22/04
2 ...

Львівводоканал закупить прилади обліку і спецтехніку в лізинг

21-11-2019 18:06943

Львівводоканал закупить прилади обліку і спецтехніку в лізинг
Фото: lviv.fm

Сесія Львівської міської ради затвердила ухвалу «Про надання ЛМКП «Львівводоканал» дозволів на придбання приладів обліку води із системами дистанційної передачі даних та спецавтотранспорту на умовах фінансового лізингу».

Таке рішення депутати Львівської міської ради ухвалили під час засідання сесії сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Йдеться про придбання 6402 будинкових приладів обліку із системами дистанційної передачі показів та 22 одиниць спецавтотранспорту.

Відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», ЛМКП «Львівводоканал» до 1 серпня 2020 року зобов’язане забезпечити будинковим обліком води 9 481 житлових будинків.

Станом на зараз, обліком холодного водопостачання охоплено 27% будинків.

«Для здійснення повного моніторингу споживання і втрат води та на виконання Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», необхідно закупити і встановити 6402 будинкових приладів обліку з системами дистанційної передачі показів на суму 86 407 804 грн. Очікуваний ефект від впровадження будинкового обліку – близько 41 млн. грн/рік. Крім цього, 90% спецавтотехніки, яка використовується для обслуговування систем водопостачання та водовідведення Львова, вичерпала свій технічний ресурс та потребує постійних видатків на ремонт. Необхідно закупити 22 одиниці спецавтотехніки, на суму 32 293 984 грн. Очікуваний ефект від закупівлі нової техніки – 3,2 млн. грн/рік», – написано у пояснювальній записці до проекту ухвали.

Ухвала передбачає надання ЛМКП «Львівводоканал» дозволу на закупівлю приладів обліку води з системами дистанційної передачі даних для влаштування будинкових вузлів обліку на таких умовах фінансового лізингу: предмет лізингу – до 6402 приладів обліку води та до 9481 система дистанційної передачі даних; термін лізингу – до 3 років від дати, визначеної у договорі; вартість предмета лізингу — 86407,804 тис. грн.

Також ухвалою передбачено надати ЛМКП «Львівводоканал» дозвіл на закупівлю спецавтотранспорту для обслуговування об’єктів водопостачання та водовідведення на таких умовах фінансового лізингу: предмет лізингу – до 22 одиниць спецавтотранспорту; термін лізингу – до 6 років від дати, визначеної у договорі; вартість предмета лізингу – 32293,684 тис. грн.

Львівська міська рада бере на себе зобов’язання щодо забезпечення виконання умов договорів фінансового лізингу протягом всього терміну їх дії, у тому числі за рахунок виділення з міського бюджету м. Львова коштів у розмірі та у строки, необхідні для повного та своєчасного виконання умов договорів фінансового лізингу.

Leopolis.news