logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Науковцям уже не потрібно друкувати оголошення про захист дисертацій

22-11-2019 11:03461

Науковцям уже не потрібно друкувати оголошення про захист дисертацій

Науковці більше не муситимуть друкувати оголошення про захист дисертацій в «офіційному друкованому виданні МОН» – лише на сайті відомства, а самі дисертації в Міністерство відтепер надсилатимуть в електронному, а не друкованому вигляді.

Відповідні зміни до Порядку присудження наукових ступенів були внесені Постановою КМУ, інформує прес-служба МОН.

«Для нас ці зміни є дуже важливими, вони – лише один із багатьох кроків назустріч науковцям для полегшення їхньої роботи в Україні. Це ненормально, коли в нашій країні існують такі штучні обмеження як обов‘язкова публікація оголошення про захист дисертації в спецвипуску газети «Освіта України». Фактично, це було викачуванням грошей з наших науковців, яким держава й так не дає достатньо ресурсів. Тепер все робитиметься безкоштовно та прозоро – через публікацію оголошення на сайті МОН. Також ми продовжуємо війну зі стосами паперів, які з різних причин надсилають у МОН. Тепер до нас не надсилатимуть паперових примірників дисертацій – лише електронні. Це має значно полегшити та дещо здешевити процес», – відзначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Окрім цього, оновили термінологію Порядку.

«Закон «Про вищу освіту», який був прийнятий ще у 2014 році, встановлював нову термінологію. Однак багато документів досі не оновлені і використовують застарілі поняття. Принагідно ми виправили і такі неточності», – додала міністр. 

Leopolis.news