logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Перед виборами Богдан чомусь збирався у ЦВК як журналіст «1+1» – ЗМІ (ВІДЕО)

22-11-2019 12:42768

Перед виборами Богдан чомусь збирався у ЦВК як журналіст «1+1» – ЗМІ (ВІДЕО)
Фото: Схеми

Глава офісу президента Андрій Богдан напередодні виборів президента отримав акредитацію у Центральну виборчу комісію як журналіст телеканалу «1+1» і обходив антикорупційне законодавство на держслужбі за трьох різних президентів.

Про це йдеться у розслідуванні «Схем», пише «Українська правда».

«6 лютого 2019-го року, у розпал передвиборчої кампанії з обрання президента України, «Телевізійна служба новин «1+1» попросила акредитувати Богдана Андрія Йосиповича до Центральної виборчої комісії. Саме його прізвище було вказане першим у переліку з 15-х журналістів «ТСН» на акредитацію», – йдеться у розслідуванні.

 Відзначається, що у ЦВК підтвердили, що дійсно акредитували Богдана від ТСН, проте матеріалів «журналіста» на офіційному сайті телеканалу «1+1» немає.

Журналісти намагалися з’ясувати у народного депутата Олександра Ткаченка, який у передвиборчий період очолював телеканал, чи був Богдан «журналістом» «1+1».

Однак пригадати, чим Богдан займався на «1+1», Ткаченко не зміг, але припустив, що він міг бути кореспондентом – позаштатним.

Журналісти звернулися до «1+1» з офіційним листом із запитаннями навіщо була потрібна акредитація в ЦВК для Богдана.

Зазначається, що  достеменно невідомо, чи скористався Богдан можливістю сходити у ЦВК у якості журналіста.

Крім того, глава офісу президента поєднував кілька посад на державній службі, хоча це заборонено законодавством. 

Зокрема, Богдан працював Урядовим уповноваженим з питань антикорупції в уряді Азарова – при цьому не припиняючи адвокатської діяльності. Обіймав посаду заступника міністра за Віктора Ющенка – і в той же час був керівником приватної адвокатської фірми, а за часів Леоніда Кучми він був адвокатом – і одночасно помічником судді.

Зазначається, що це все заборонено низкою норм: закону про державну службу, антикорупційного законодавства, за імплементацію якого сам Богдан і відповідав за часів Януковича.

Нагадаємо, у квітні олігарх Ігор Коломойський визнав, що Андрій Богдан, який здійснював юридичний супровід кампанії на той час кандидата у президенти України Володимира Зеленського, є його особистим адвокатом.

21 травня Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є його радником з юридичних питань та екс-юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Журналісти та громадські активісти стверджували, що Богдан не може протягом 10 років працювати на держслужбі до жовтня 2024 року. Він потрапляє під обмеження, бо двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича.

Сам Богдан стверджував, що він «абсолютно несправедливо» потрапив під закон про люстрацію.

Leopolis.news